Karácsonyi gesztenyés almatorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 5 + 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 db 8 szeletes tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra. A kinyújtott tésztára helyezzünk egy kör alakú sütőformát, és vágjunk 1 cm-rel nagyobb átmérőjű kört, mint a sütőforma.

  3. Lépés 3

    A tésztát helyezzük a vajazott és lisztezett sütőformába, és villával szurkáljuk meg.

  4. Lépés 4

    Az almát hámozzuk meg, és reszeljük le.

  5. Lépés 5

    A gesztenyemasszát nyomkodjuk össze villával, keverjük hozzá a tojássárgáját, tejszínt, mézet, citromlevet és fahéjat.

  6. Lépés 6

    Az alma levét nyomkodjuk ki, keverjük a gesztenyés masszához, majd forgassuk bele a tojások keményre vert habját is.

  7. Lépés 7

    A tésztát kb. 5 perc alatt süssük elő 180 °C-ra előmelegített sütőben, majd töltsük meg a gesztenyés töltelékkel, és további 15 percig süssük.

  8. Lépés 8

    Mialatt a torta sül, a maradék tésztából szúrjunk ki karácsonyi kekszeket, ezeket helyezzük a félig sült tortára, és további 6 - 7 perc alatt süssük készre.

  9. Lépés 9

    Langyosan szeleteljük, fahéjjal megszórva tálaljuk.

Tipp

A töltelékbe tehetünk rumba áztatott mazsolákat is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!