Karaj leveles tésztában tejszínes káposztával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 1 óra

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 kg kicsontozott karaj
  • 1 tojás sárgája kenéshez
  • 3 ek tej
  • 1 csipet cukor
  • Só, fehér bors őrölve
  • 1 közepes fej kelkáposzta felvágva
  • 1 db közepes fej hagyma aprítva
  • 2 ek vaj olvasztva
  • 100 g tejszín
  • 1 tk instant zöldséglevespor
  • 1-2 tk keményítő

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A karajt kb. 2 l forrásban lévő sós vízben kb. 50 percig főzzük. Csepegtessük le, és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a széleit vízzel kenjük meg. A húst szórjuk meg a fehér borssal, göngyöljük a tésztába, majd tegyük sütőpapírral együtt a tepsire.

  4. Lépés 4

    A tészta tetejét éles késsel könnyedén vagdossuk be.

  5. Lépés 5

    A tojás sárgáját és a tejet keverjük össze, és ezzel kenjük meg a tésztát.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a legalsó sínen kb. 30 percig süssük, amíg a tészta szép aranysárga nem lesz.

  7. Lépés 7

    Amíg a tészta sül, a káposztát tisztítsuk meg, mossuk meg, és negyedeljük fel, majd csíkozzuk fel.

  8. Lépés 8

    A hagymát aprítsuk fel, és vajon süssük üvegesre. Adjuk hozzá a kelkáposztát, rövid ideig pároljuk, majd cukrozzuk, fűszerezzük.

  9. Lépés 9

    Öntsük fel 200 ml vízzel, adjuk hozzá a tejszínt és a levesport, és főzzük fel. Kb. 6 - 8 percig főzzük, majd adjuk hozzá a keményítőt is.

Tipp

A tejszínes káposzta helyett készíthetünk friss vegyes salátát is a karajhoz, amelyet nem szükséges főzni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!