Karaj leveles tésztában tejszínes káposztával
- kb 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 1 óra
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kg kicsontozott karaj
- 1 tojás sárgája kenéshez
- 3 ek tej
- 1 csipet cukor
- Só, fehér bors őrölve
- 1 közepes fej kelkáposzta felvágva
- 1 db közepes fej hagyma aprítva
- 2 ek vaj olvasztva
- 100 g tejszín
- 1 tk instant zöldséglevespor
- 1-2 tk keményítő
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A karajt kb. 2 l forrásban lévő sós vízben kb. 50 percig főzzük. Csepegtessük le, és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a széleit vízzel kenjük meg. A húst szórjuk meg a fehér borssal, göngyöljük a tésztába, majd tegyük sütőpapírral együtt a tepsire.
-
Lépés 4
A tészta tetejét éles késsel könnyedén vagdossuk be.
-
Lépés 5
A tojás sárgáját és a tejet keverjük össze, és ezzel kenjük meg a tésztát.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a legalsó sínen kb. 30 percig süssük, amíg a tészta szép aranysárga nem lesz.
-
Lépés 7
Amíg a tészta sül, a káposztát tisztítsuk meg, mossuk meg, és negyedeljük fel, majd csíkozzuk fel.
-
Lépés 8
A hagymát aprítsuk fel, és vajon süssük üvegesre. Adjuk hozzá a kelkáposztát, rövid ideig pároljuk, majd cukrozzuk, fűszerezzük.
-
Lépés 9
Öntsük fel 200 ml vízzel, adjuk hozzá a tejszínt és a levesport, és főzzük fel. Kb. 6 - 8 percig főzzük, majd adjuk hozzá a keményítőt is.
A tejszínes káposzta helyett készíthetünk friss vegyes salátát is a karajhoz, amelyet nem szükséges főzni.