mogyoróvajas csigák

Mogyoróvajas csigák

karamellel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Mogyoróvaj és karamell – verhetetlen kombináció. A Tante Fanny friss vajas kelt tésztájából készült finomság tökéletes kísérője lehet a délutáni kávénak.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 12 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőedényt megkenjük vajjal, majd megszórjuk kristálycukorral.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd megkenjük mogyoróvajjal.

  4. Lépés 4

    A tésztát alulról szorosan feltekerjük, majd kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat egymás mellé a sütőedénybe helyezzük.

  5. Lépés 5

    A mogyoróvajas csigákat a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A karamell szószt a csigákra öntjük, majd meghintjük az apróra vágott sózott földimogyoróval.

Tipp

A csokoládé szerelmesei karamell szósz helyett csokoládé-öntetet is használhatnak és a csigák feltekerése előtt megszórhatják csokireszelékkel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!