Karamellás-banános torta

Karamellás-banános torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
1 / 5
1 Bewertung
  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 tortához (∅ 28 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tortaformát kikenjük vajjal. A tésztát a kivajazott edénybe helyezzük és a lelógó széleit visszahajtjuk. A tésztára sütőpapírt helyezünk, majd rászórjuk a hüvelyeseket a vaksütéshez.

  3. Lépés 3

    A tortát a sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tortát a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyeseket és még 5-10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A karamell krémet a torta alapra öntjük, majd banánszeletekkel díszítjük.

  5. Lépés 5

    A tejszínt habosra verjük majd bevonjuk vele a tortát. A tetejére csokireszeléket szórunk és a maradék tejszínhabbal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!