Karamellizált alma rétestésztában

Karamellizált alma rétestésztában

  • kb. 12 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 200 ml tej
  • 90 g kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 130 g dió darálva
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 50 g fehér csokoládé felaprítva
  • 4 db alma hámozva, 2cm-es szeletekre vágva
  • kb. 100 g kristálycukor
  • 1 tojás a kenéshez
  • vaj a kenéshez
  • Az almaszószhoz:

    • 2 db alma hámozva, aprítva
    • 50 g kristálycukor
    • 1 citrom leve
    • 1 csipet fahéj őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A diós masszához a tejet, kristálycukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat főzzük fel. A darált diót, csokoládét és zsemlemorzsát adjuk hozzá, keverjük össze és hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A kristálycukrot teflonserpenyőben karamellizáljuk, az almaszeleteket adjuk hozzá, kicsit karamellizálja, hagyjuk hűlni. A kihűlt almaszeleteket töltsük meg a diós töltelékkel, úgy, hogy egész almákat kapjunk.

  4. Lépés 4

    Egy - egy réteslapot kenjünk meg vajjal, helyezzünk rá egy-egy almát, a réteslapot hajtsuk az almára és felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    180 °C-ra előmelegített sütőben, középső sínen kb. 12 perc alatt süssük aranysárgára.

  6. Lépés 6

    Az almaszószhoz az almát kristálycukorral, fahéjjal és citromlével keverjük össze, főzzük fel, és addig főzzük, amíg az alma megpuhul, pürésítsük, és ezzel tálaljuk a rétesben sült almát.

Tipp

Kicsit savanykásabb almát használjunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!