Réteskosárkák avokádóval és garnélával

Réteskosárkák avokádóval és garnélával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 5 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 kosárkához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Minden tésztalapot vágjunk 8 egyforma négyszögre. Az így kapott lapokat kettesével tegyük egymásra, a lapok közé kenjünk olvasztott vajat.

  3. Lépés 3

    A tésztalapokat tegyük alaposan kikent, liszttel hintett kávécsészékbe. Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára, majd tegyük félre hűlni.

  4. Lépés 4

    A töltelékhez az avokádódarabokat és a citromlevet keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.

  5. Lépés 5

    Az avokádótölteléket tegyük a kosárkákba, és garnélával, koktélszósszal és salátával tálaljuk.

Tipp

A koktélszószhoz 400 g majonézet, 2 citrom levét, 250 g ketchupot, kevés őrölt borsot és sót keverjünk össze.

A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben található meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!