színes farsangi nyalókák

Színes farsangi nyalókák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Nem kell mindig csak a klasszikus fánkra gondolni – a színes farsangi nyalókák játékos megoldás a gyerekek farsangi bulijára! Ez az igazán kreatív és szemet gyönyörködtető snack nagyon egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető. Díszítsük akár együtt a gyerekekkel, a kreativitásnak semmi nem szabhat határt! A nyalókák szuper megoldás lehet egy gyerekzsúrra, jelmezes bulira, de vendégváró falatoknak sem utolsó!

  • kb. 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 6-7 nyalókához:

Díszítéshez:

  • cukorgyöngy
  • dekorcukor
  • gumicukor
  • csokoládé pasztilla
  • mályvacukor
Nem kell mindig csak a klasszikus fánkra gondolni – a színes farsangi nyalókák játékos megoldás a gyerekek farsangi bulijára! Ez az igazán kreatív és szemet gyönyörködtető snack nagyon egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető. Díszítsük akár együtt a gyerekekkel, a kreativitásnak semmi nem szabhat határt! A nyalókák szuper megoldás lehet egy gyerekzsúrra, jelmezes bulira, de vendégváró falatoknak sem utolsó!

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük majd egy pogácsaszaggatóval vagy pohárral (ø 8 cm) köröket szaggatunk ki belőle.

  3. Lépés 3

    A tésztakörök felét megkenjük 1-1 teáskanál lekvárral úgy, hogy körös-körül 0,5 cm-es szabadon hagyunk, majd ráteszünk egy hurkapálcikát. A maradék tésztakarikákkal befedjük és a széleket villával jól összenyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A nyalókákat az előmelegített sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    Közben a maradék lekvárt egy serpenyőben felmelegítjük, a cukor- és csokimázat a csomagolási utasítás szerint elkészítjük.

  6. Lépés 6

    A nyalókákat vékony réteg lekvárral megkenjük, majd ha megszáradt, cukor- és csokimázzal, valamint az édességekkel díszítjük.

Tipp

A szaggatásból megmaradt tésztákat megszórjuk fahéjas cukorral és ugyanezen a hőfokon kb. 12 percig sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!