Kardamomos fonott csiga

Kardamomos fonott csiga

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10-15 perc

Hozzávalók 6 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A puha vajat elkeverjük 60 g cukorral és egy csipet sóval.

  2. Lépés 2

    A Tante Fanny édes kelt tésztát a széléig megkenjük a cukros vajjal, majd megszórjuk a kardamomos cukorral (20 g). Félbehajtjuk, lenyomkodjuk.

  3. Lépés 3

    Hosszában 6 csíkot vágunk belőle, ezeket középen szintén elvágjuk, de úgy, hogy a teteje egyben maradjon. A két szárat összefonjuk, hosszában megcsavarjuk, majd csiga formájúra tekerjük, és a végét aláigazítjuk.

  4. Lépés 4

    A csigákat megkenjük egy felvert tojással, és 200 °C-on kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben cukorszirupot főzünk, és a kész csigák tetejét megkenjük ezzel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!