Füstölt lazacos quiche

Füstölt lazacos quiche

  • kb. 45 - 50 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 quicheformához (Ø 24 - 28 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 400 g füstölt lazac vékonyra szeletelve
  • 1-2 ek torma frissen reszelve
  • 150 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 1 ek liszt
  • 1/4 l tej
  • 125 g tejszín
  • Kevés fehér bors frissen őrölve
  • 1/2 köteg kapor aprítva
  • Kevés vaj a forma kenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A lazacot szeleteljük vékonyra. A tormát a mascarponéval keverjük össze. Vigyázzunk, ha a torma csípős, akkor kevesebbet használjunk, hogy a massza ne legyen túl csípős.

  3. Lépés 3

    A quicheformát vajazzuk ki, és a tésztát helyezzük bele. A kilógó tésztaszéleket hajtogassuk vissza, így erősebb peremet kapunk. A tésztalapot villával szurkáljuk meg. A tormás masszát kenjük a tésztára, és erre tegyünk a lazacszeleteket .

  4. Lépés 4

    A tojást verjük fel. A lisztet kevés tejjel keverjük simára, a maradék tejet, tejszínt és a tojásokat keverjük össze, majd sóval és borssal ízesítsük. A kaprot mossuk meg, vágjuk apróra, és keverjük a tojásos masszába, majd az egészet öntsük a lazacra.

  5. Lépés 5

    A quichet előmelegített sütőben alsó sínen kb. 45 - 50 perc alatt süssük készre. Ha a teteje korábban barnulni kezd, sütőpapírral takarjuk be.

Tipp

Lazac helyett növényi olajban lévő tonhal konzervvel is kipróbálhatjuk a receptet. Ebben az esetben a kapor helyett használhatunk más zöldfűszert is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!