Szűzpecsenye burgonyás bundában

Szűzpecsenye burgonyás bundában

  • kb. 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 450 g szűzpecsenye
  • 2-3 db burgonya főzve, széttörve
  • 2 db sárgarépa felkockázva
  • 50 g szalonna felkockázva
  • 2 db tojás
  • 1 fej hagyma felkockázva
  • petrezselyem aprítva
  • szerecsendió őrölve
  • Só, bors ízlés szerint
  • Kevés Olaj
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.ből.

  2. Lépés 2

    A burgonyás bundához: a burgonyát héjában főzzük meg sós vízben, hagyjuk hűlni, hámozzuk meg, és burgonyanyomóval törjük át.

  3. Lépés 3

    A szalonnát és a hagymát vajon futtassuk meg, forgassuk az áttört burgonyába.

  4. Lépés 4

    A tojást, petrezselymet és a sárgarépát adjuk hozzá, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és jól keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A megtisztított szűzpecsenyét sóval és borssal fűszerezzük, az olajat forrósítsuk fel, és a hús minden oldalát süssük át, majd vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk hűlni.

  6. Lépés 6

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, kenjük rá a burgonyás masszát, a szélén 3 - 4 cm-t hagyjunk szabadon, és tojással kenjük meg.

  7. Lépés 7

    A sült húst fektessük a masszára, a tésztát mindkét oldalról hajtsuk fel a húsra, így egy tekercset kapunk, majd a tekercset fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  8. Lépés 8

    Felvert tojással kenjük meg, tésztamaradékkal díszítsük, előmelegített sütőben középső sínen 30 percig süssük.

Tipp

Tálalás előtt kb. 10 percig alufóliával lefedve pihentessük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!