kecskesajtos hajók
Keleties

Kecskesajtos csónakok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A kecskesajtos csónakok igazi csemege a kiadós, keleti ihletésű ételek szerelmeseinek. A fűszeres kecskesajt és az édes, aszalt sárgabarack tökéletesen harmonizál az aromás kakukkfűvel. Lédús hagymával kombinálva az eredmény egy csodálatos ízélmény, amely mind az ínyenceknek, mind a hobbifőzőknek örömet okoz.

  • kb. 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 100 g créme fraîche (krémsajt)
  • 3 ek. méz
  • 150 g friss kecskesajt 12 szeletre vágva
  • 2 ek. búzaliszt
  • 2 szál kakukkfű + egy kevés a díszítéshez
  • 6 aszalt sárgabarack (és/vagy füge) csíkokra vágva
  • 1 kis vöröshagyma karikákra vágva
  • őrölt só és bors
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 6 téglalapra vágjuk. A tészták alsó- és felső végeit összenyomkodjuk, így formázunk csónakot.

  3. Lépés 3

    A krémsajtot egy evőkanál mézzel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kecskesajtot megforgatjuk a lisztben, majd serpenyőben egy kevés kakukkfűvel megszórt olívaolajon megpirítjuk. A sajtot az aszalt gyümölccsel és a hagymakarikákkal együtt a csónakokra helyezzük.

  4. Lépés 4

    A csónakokat a sütő legalsó sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük, majd meglocsoljuk a maradék mézzel és friss kakukkfűvel díszítjük.

Tipp

Aki szereti a csípőset, sütés után szórjunk egy kevés chili paprikát a csónakokra.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!