Kenyérlángos színes paradicsommal

  • 15 - 20 perc
  • 220° C
  • 200° C
  • kb. 7 perc

Hozzávalók 1 kenyérlángoshoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 125 g créme fraîche
  • 300 g színes paradicsom felszeletelve
  • 2 ek. olívaolaj
  • Néhány bazsalikomlevél a díszítéshez
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. A tésztaszéleket 1 centire tetszés szerint felhajtogatjuk és megnyomkodjuk.

  3. Lépés 3

    Crème fraiche-val egészen a tésztaszélekig megkenjük. A paradicsomokat egyenletesen rátesszük.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén 15 – 20 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Lépés 5

    Ezután olívaolajjal meglocsoljuk és bazsalikommal tálaljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

Tipp

Okos ötlet: A nyárias kenyérlángoshoz paradicsom helyett más színes zöldséget is használhatunk feltétként, mint például paprikát vagy sárga és zöld cukkinit.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!