![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/05/Tomatenflammkuchen_120dpi-1420x600.jpg)
Kenyérlángos színes paradicsommal
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 15 - 20 perc
- 220° C
- 200° C
- kb. 7 perc
Hozzávalók 1 kenyérlángoshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g créme fraîche
- 300 g színes paradicsom felszeletelve
- 2 ek. olívaolaj
- Néhány bazsalikomlevél a díszítéshez
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
![Friss pizzatészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_Pizzateig-224x640.png)
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/05/Tomatenflammkuchen_AS_0064_120-dpi.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. A tésztaszéleket 1 centire tetszés szerint felhajtogatjuk és megnyomkodjuk.
-
Lépés 3
Crème fraiche-val egészen a tésztaszélekig megkenjük. A paradicsomokat egyenletesen rátesszük.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén 15 – 20 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
Ezután olívaolajjal meglocsoljuk és bazsalikommal tálaljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Tipp
Okos ötlet: A nyárias kenyérlángoshoz paradicsom helyett más színes zöldséget is használhatunk feltétként, mint például paprikát vagy sárga és zöld cukkinit.