Kínai mini rétes
- kb. 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 5 mini réteshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 350 g csirkehús kockákra vágva
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek cherry
- 2 tk keményítő
- Késhegynyi cukor
- Só, bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 200 g szójacsíra
- 1 db piros paprika csíkokra vágva
- 3 db újhagyma felkarikázva
- 150 g gomba szeletekre vágva
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csirkehúst forró vajban süssük át, 1 evőkanál szójaszószt, cherryt, keményítőt és cukrot adjunk hozzá, rövid ideig süssük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát kb. 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből.
-
Lépés 4
A szójacsírát, paprikát, újhagymát és gombát rövid ideig vajon pároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, 1 evőkanál szójaszószt adjunk hozzá és főzzük össze.
-
Lépés 5
A tésztát olvasztott vajjal kenjük meg és hajtsuk félbe. A zöldségeket a tészta alsó részére tegyük úgy, hogy mindkét oldalon 2cm-t szabadon hagyjuk. A húst tegyük a zöldségre és a mini réteseket tekerjük fel.
-
Lépés 6
A végeket nyomjuk össze, és alul hajtsuk be. A mini réteseket fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A kínai minirétesekhez szójaszószt vagy édes-savanyú mártást tudunk kínálni.