sajttorta

Klasszikus sajttorta

Egyszerű sajttorta receptet keresel? Egyik kedvenc klasszikusunkat hoztuk el Neked, és tésztánkkal igazán gyorsan készítheted el.

  • kb. 50 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 sajttortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Összekeverjük a túrót, a krémsajtot, a pudingport a citrom reszelt héjával és a tojássárgájával. A tojásfehérjéket külön cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. A két masszát óvatosan egymáshoz keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek sütőformába (Ø 24-26 cm) tesszük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. A tészta alját villával néhányszor megszurkáljuk, majd beleöntjük a túrós keveréket.

  4. Lépés 4

    A sajttortát a sütő legalsó sínén kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha a torta teteje hamar elkezd barnulni, a sütési idő felénél sütőpapírral vagy alufóliával fedjük le.

Tipp

A mazsola szerelmesei keverjenek egy marék mazsolát a túrós töltelékbe!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!