Köleses – mangoldos rétes csicsókaszósszal

Köleses-mángoldos rétes csicsókaszósszal

  • kb. 35 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • Fél fej hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 sárgarépa durvára reszelve
  • 500 g mangoldlevél blansírozva
  • 125 g tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 500 g köles párolva
  • 1 tojásfehérje a tojáshabhoz
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 ek zöldfűszerkeverék
  • vaj a kenéshez olvasztva

A csicsókaszószhoz:

  • 350 g csicsóka
  • 250 g zöldségleves / leveskockából
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon pirítsuk meg.

  3. Lépés 3

    A sárgarépát és blansírozott mángoldot adjuk hozzá, és rövid ideig pirítsuk.

  4. Lépés 4

    A tejfölt keverjük simára. Keverjük hozzá a tojássárgáját. Adjuk hozzá a lencsét és a mángoldos - sárgarépás zöldségkeveréket is, és jól keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A felvert tojásfehérjét óvatosan keverjük a masszához, sóval, borssal, fűszerkeverékkel ízesítsük.

  6. Lépés 6

    A réteslapra kenjük a masszát, tekerjük fel, olvasztott vajjal kenjük meg és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

  7. Lépés 7

    200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.

  8. Lépés 8

    A kockára vágott csicsókát a zöldséglevesben főzzük puhára. Rúdmixerrel pürésítsük, majd keverjünk hozzá egy kis tejfölt. Sóval, borssal ízesítsük.

  9. Lépés 9

    A forró rétest a csicsókaszósszal szervírozzuk.

Tipp

A mángold helyett használhatunk spenótot is, ha épp nincs a mángoldnak idénye, és nehéz beszerezni.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!