Krémes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 2 x 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, villával szurkáljuk meg, és kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

  3. Lépés 3

    A második tésztalapot is tekerjük ki, vágjuk fel egyforma nagyságú négyszögekre, majd ezeket is szurkáljuk meg villával, és kb. 15 perc alatt süssük meg.

  4. Lépés 4

    A 6,5 dl vízből, 15 dkg kristálycukorból és 1 cs. vaníliás cukorból főzzünk szirupot.

  5. Lépés 5

    A három csomag vaníliás pudingport 2 dl hideg vízzel keverjük simára, majd állandó keverés közben öntsük a sziruphoz és rövid ideig főzzük, majd vegyük le a tűzről.

  6. Lépés 6

    A 6 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a forró pudingos krémhez.

  7. Lépés 7

    A forró krémet egyenletes vastagságban kenjük a tészta felületére, majd a tetejére helyezzük a másik (darabolt) tésztalapot.

  8. Lépés 8

    Porcukorral meghintve tálaljuk!

Tipp

Díszítsük a tányért friss málnával vagy eperrel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!