Lazac réteskosárban

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20-25 perc
  • 150 °C
  • 130 °C
  • kb 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 150° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat olvasszuk fel az egyik zöldcitrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd hagyjuk kissé hűlni.

  3. Lépés 3

    A lazacfilére daráljunk borsot, dörzsöljük be az összevágott kaporral, majd enyhén sózzuk meg.

  4. Lépés 4

    Két réteslapot vágjunk kétfelé, a darabokat ferdén tegyük egymásra, majd a közepére helyezzük a kettévágott és befűszerezett halszeletet. A tésztaszéleket hajtsuk a halra úgy, hogy középen ne takarjuk be a halat.

  5. Lépés 5

    A halat és a réteslapokat is csorgassuk meg a citromos vajjal, majd a tetejére helyezzünk pár szelet zöldcitromot, esetleg narancsot.

  6. Lépés 6

    Az így elkészített réteskosarakat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben 150 °C-on kb. 20 - 25 perc alatt süssük szép aranysárgára.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben 150 °C-on a sütő legalsó sínére helyezve kb. 20 - 25 perc alatt süssük szép aranysárgára.

  8. Lépés 8

    Tálaljuk forrón nagy tányérokra.

Tipp

Köretnek friss, ropogós salátaleveleket, párolt zöldséget vagy vajas-gyömbéres sárgarépát ajánlunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!