Lazac réteskosárban
- kb. 20-25 perc
- 150 °C
- 130 °C
- kb 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss rétestésza 200 g
- 4 szelet lazacfilé
- 10 dkg vaj
- 2 db zöldcitrom
- 1 csokor kapor összevágva
- Só, bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 150° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajat olvasszuk fel az egyik zöldcitrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd hagyjuk kissé hűlni.
-
Lépés 3
A lazacfilére daráljunk borsot, dörzsöljük be az összevágott kaporral, majd enyhén sózzuk meg.
-
Lépés 4
Két réteslapot vágjunk kétfelé, a darabokat ferdén tegyük egymásra, majd a közepére helyezzük a kettévágott és befűszerezett halszeletet. A tésztaszéleket hajtsuk a halra úgy, hogy középen ne takarjuk be a halat.
-
Lépés 5
A halat és a réteslapokat is csorgassuk meg a citromos vajjal, majd a tetejére helyezzünk pár szelet zöldcitromot, esetleg narancsot.
-
Lépés 6
Az így elkészített réteskosarakat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben 150 °C-on kb. 20 - 25 perc alatt süssük szép aranysárgára.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben 150 °C-on a sütő legalsó sínére helyezve kb. 20 - 25 perc alatt süssük szép aranysárgára.
-
Lépés 8
Tálaljuk forrón nagy tányérokra.
Köretnek friss, ropogós salátaleveleket, párolt zöldséget vagy vajas-gyömbéres sárgarépát ajánlunk!