medvehagymás quiche

Tavaszi medvehagymás quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Ez a vegán medvehagymás quiche szezonális zöldségekkel tökéletes harapnivaló tavaszra. A kiadós töltelék a ropogós quiche tésztával párosítva abszolút ínyenc fogás egy finom ebédre vagy vacsorára.

  • kb. 35-40 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók egy quiche-hez (Ø 26 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 250 g natúr tofu darabokra vágva
  • 200 g vegán tejszín
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 80 g napraforgómag
  • 1 tk kurkuma
  • 50 g friss medvehagyma durvára vágva
  • 2 karalábé reszelve
  • 100 g retek vékonyra szeletelve
  • 1 ek ecet
  • 1 ek növényi olaj
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tofut, a tejszínt, a keményítőt, 50 g napraforgómagot és a kurkumát összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a medvehagymát és a karalábét is, és jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a quiche formába tesszük. A lelógó széleket visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A masszát a tésztára öntjük. A quiche-t az előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A retket az olajba és az ecetbe áztatjuk, sóval és borssal fűszerezzük. Miután elkészült a quiche, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd az ecetes retekkel díszítjük.

Tipp

Karalábé helyett használhatunk más zöldségeket is, például reszelt sárgarépát, apróra vágott zöldspárgát vagy cukkinit.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!