Lazacos pirog

orosz ünnepi étel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 40 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 3 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 4 dkg finomliszt
  • 30 dkg friss paraj
  • 60 dkg lazacfilé
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg rizs főve
  • 1 tojás
  • 3 db kemény tojás
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • Kevés citromlé
  • Só, bors, szerencsendió ízlés szerint
  • Kevés Fűszerpaprika
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A megmosott parajt egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a tejszín felét, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót és pirospaprikát. Folyamatos kevergetés mellett közepes tűzön néhány perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A főtt rizst elkeverjük a megmosott tejszínnel, az egész tojással, citromlével, sóval, borssal, és egy késhegynyi őrölt szerecendióval.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát három egyenlő részre osztjuk. A rizst szintén harmadoljuk, majd a harmadrész felét a tészta egyik felére halmozzuk. Ezt követi a paraj és a darált/aprított lazac harmad része, majd egy hosszában félbevágott keménytojás. Végül a maradék rizst is rátesszük és ráhajtjuk a szabadon maradt tésztafelet. A széleket összenyomkodjuk, nehogy sütés közben szétnyíljon. Mindenzt ismételjük meg a másik két adaggal is.

  5. Lépés 5

    Végül a szeleteket megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Friss salátával vagy főtt, párolt zöldségekkel tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!