![fügés-gorgonzolás csónak](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/fuges-gorgonzolas-csonak-Feigen_Gorgonzola_Tarte_web-700x800-1.jpg)
Fügés-gorgonzolás csónak
nyers sonkával
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 3 hosszúkás kosárhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 250 g gorgonzola
- 6 db füge negyedelve
- 250 g nyers sonka szeletelve
- Kevés rukkola
Ezzel készítsd:
![Friss linzertészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/Packshot_TF_HU_Muerbteig_piknat_300g_72dpi-e1686748837410-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tepsire kitekert tésztát vágjuk 3 egyforma nagyságú téglalapra.
-
Lépés 3
A széleket hajtsuk fel, a gorgonzolát morzsoljuk rá, majd a negyedelt fügéket is helyezzük rá.
-
Lépés 4
Középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. A nyers sonkát és a rukkolát tálaláskor tegyük rá.
Tipp
Az ínyencek durvára vágott diót is tehetnek a töltelékbe, ami nagyon jól passzol a gorgonzolához és a fügéhez.