Lazacos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 2 köteg újhagyma karikákra vágva
  • 4 db burgonya főve, kockázva
  • 25 dkg füstölt lazac vastag csíkokra vágva
  • 2 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk torma reszelve
  • 2 ek petrezselyem aprítva
  • bors, citromlé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát osszuk két részre. A töltelékhez tisztítsunk meg 2 köteg újhagymát, és szeleteljük karikákra.

  3. Lépés 3

    Hámozzunk meg 4, az előző nap a héjában megfőzött burgonyát és vágjuk kockákra. 25 dkg füstölt lazacot vastagon csíkozzunk fel.

  4. Lépés 4

    Forrósítsunk fel 2 dkg vajat, pirítsuk üvegesre a hagymát, majd hagyjuk hűlni.

  5. Lépés 5

    3 tojást verjünk fel 1 evőkanál étkezési keményítővel, 2 dl főzőtejszínnel, 1 kiskanál reszelt tormával és 2 evőkanál összevágott petrezselyemmel együtt, majd szórjuk meg sóval és borssal.

  6. Lépés 6

    Forgassuk bele a hagymát, a burgonyát és a lazacot a citromlével, majd a már előre kinyújtott réteslap szélére egy csíkban kenjük rá a töltelék felét, majd szorosan csavarjuk fel.

  7. Lépés 7

    Két végét kissé nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle.

  8. Lépés 8

    A másik tésztadarabot ugyanígy készítsük el. Tetejét a megmaradt tejjel kenjük be.

  9. Lépés 9

    Előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Tipp

Tálaláshoz adhatunk a rétes mellé kevés majonézes tormát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!