Lazacos rétes
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 köteg újhagyma karikákra vágva
- 4 db burgonya főve, kockázva
- 25 dkg füstölt lazac vastag csíkokra vágva
- 2 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk torma reszelve
- 2 ek petrezselyem aprítva
- só bors, citromlé

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát osszuk két részre. A töltelékhez tisztítsunk meg 2 köteg újhagymát, és szeleteljük karikákra.
-
Lépés 3
Hámozzunk meg 4, az előző nap a héjában megfőzött burgonyát és vágjuk kockákra. 25 dkg füstölt lazacot vastagon csíkozzunk fel.
-
Lépés 4
Forrósítsunk fel 2 dkg vajat, pirítsuk üvegesre a hagymát, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
3 tojást verjünk fel 1 evőkanál étkezési keményítővel, 2 dl főzőtejszínnel, 1 kiskanál reszelt tormával és 2 evőkanál összevágott petrezselyemmel együtt, majd szórjuk meg sóval és borssal.
-
Lépés 6
Forgassuk bele a hagymát, a burgonyát és a lazacot a citromlével, majd a már előre kinyújtott réteslap szélére egy csíkban kenjük rá a töltelék felét, majd szorosan csavarjuk fel.
-
Lépés 7
Két végét kissé nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle.
-
Lépés 8
A másik tésztadarabot ugyanígy készítsük el. Tetejét a megmaradt tejjel kenjük be.
-
Lépés 9
Előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálaláshoz adhatunk a rétes mellé kevés majonézes tormát.