Szilvás mandulatorta

  • kb. 45 perc
  • 200°C
  • 180°c
  • kb. 30 perc

Hozzávalók egy 28 cm ∅ formához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy belisztezett munkalapon 3- 4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát majd a tortasütő méretére formáljuk. A kivajazott formába helyezzük és a forma falához nyomkodjuk.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a vajat, cukrot és a sót egy kézi keverővel habosra keverjük. A tojásokat egymás után hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. A mandulát és a keserű mandula olajat is hozzákeverjük. A tölteléket eloszlatjuk a tortalapon.

  4. Lépés 4

    A szilvadarabokat a mandulamasszára rendezzük.

  5. Lépés 5

    A sütőben kb. 45 perc alatt az alsó sínen készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!