Lekváros fészkek
- kb. 15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét!
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- lekvár
- 1 tojás
- pici víz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd vágjuk 18 egyforma négyzetre.
-
Lépés 3
A négyzeteket hajtsuk háromszög alakúra, majd egy hegyes, éles késsel vágjunk a háromszög befogóival párhuzamosan két vonalat.
-
Lépés 4
A háromszögeket nyissuk ki, az egyik tésztaszélet húzzuk át a másikon, majd a sarkakat nedvesítsük meg, és tapasszuk a téglalapra.
-
Lépés 5
A fészkeket tegyünk sütőpapírral bélelt tepsire, és felvert, vízzel higított tojással kenjünk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Különböző ízű lekvárokat használhatunk töltelékként, legjobb, ha egy kicsit savanykás lekvárral készítjük el.