Leveles tészta falatok vanília krémmel

Leveles tészta falatok vanília krémmel

  • 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 35 - 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270g
  • 125 g áfonya
  • 200 ml tej
  • 30 g kristálycukor
  • 1 vaníliarúd felezve, a közepe kikaparva
  • 15 g vaníliás krémpor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 ek tej
  • 1/4 l tejszín könnyedén felverve
  • menta a díszítéshez
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    Recés késsel vágjuk kb. 2 cm-es darabokra, és tegyük félre.

  5. Lépés 5

    A krémhez a tejet, kristálycukrot, vaníliarudat és az abból kikapart velőt főzzük fel. A vaníliás krémport, tojássárgáját és 2 ek tejet keverjük ki, majd adjuk a tejes főzethez. Főzzük fel, majd tegyük félre hűlni, ezalatt időnként keverjük át.

  6. Lépés 6

    A felvert tejszínt adjuk hozzá, majd a leveles tészta darabkákat, gyümölcsöt és a vaníliakrémet rendezzük üvegpoharakba - kelyhekbe, mentával díszítsük, és tálaljuk.

Tipp

Ezt a receptet változatosan elkészítheti idény szerinti gyümölcsökkel. Bármelyik gyümölccsel variálva szép látványt nyújt, és az íze is fantasztikus!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!