Leveles tészta csíkok paprikapesztóval

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 25 - 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 20 csíkhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1/2 tubus paradicsomszósz
  • 1 ek fenyőmag pirítva, apróra vágva
  • A paprika pesztohoz:

    • 2 db piros paprika grillezve, hámozva, apróra darabolva
    • 30 g fenyőmag
    • 2 gerezd fokhagyma aprítva
    • 1 köteg petrezselyem
    • 30 g parmezán reszelve
    • 100 g olívaolaj
    • 1 csipet

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paprikát felezzük meg, és magozzuk ki. A paprikát grillezzük, vagy olajon süssük meg úgy, hogy a héja legyen a grillen, vagy az olajon, majd kb. 10 percre tegyük zacskóba, jól zárjuk le. Így a héját könnyen le tudjuk húzni. A paprikát aprítsuk kis darabokra.

  3. Lépés 3

    A fenyőmagot teflonserpenyőben pirítsuk meg olaj hozzáadása nélkül.

  4. Lépés 4

    A hozzávalókat keverjük össze, botmixerrel pürésítsük, majd tegyük hűvös helyre.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a tésztát vágjuk hosszában négy csíkra.

  6. Lépés 6

    A paradicsomszószt és az aprított fenyőmagot keverjük össze, és kenjük a tésztacsíkokra. A tésztacsíkokat hajtsuk össze.

  7. Lépés 7

    Vágjuk vékony csíkokra, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen 190 °C-on kb. 10 percig süssük.

  8. Lépés 8

    Paprikapesztóval tálaljuk.

Tipp

Fenyőmag helyett használhatunk diót is, a sült piros paprika ízéhez kiválóan passzol!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!