Leveles tészta csíkok paprikapesztóval
- 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 25 - 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 20 csíkhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1/2 tubus paradicsomszósz
- 1 ek fenyőmag pirítva, apróra vágva
- 2 db piros paprika grillezve, hámozva, apróra darabolva
- 30 g fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 köteg petrezselyem
- 30 g parmezán reszelve
- 100 g olívaolaj
- 1 csipet só
A paprika pesztohoz:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paprikát felezzük meg, és magozzuk ki. A paprikát grillezzük, vagy olajon süssük meg úgy, hogy a héja legyen a grillen, vagy az olajon, majd kb. 10 percre tegyük zacskóba, jól zárjuk le. Így a héját könnyen le tudjuk húzni. A paprikát aprítsuk kis darabokra.
-
Lépés 3
A fenyőmagot teflonserpenyőben pirítsuk meg olaj hozzáadása nélkül.
-
Lépés 4
A hozzávalókat keverjük össze, botmixerrel pürésítsük, majd tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a tésztát vágjuk hosszában négy csíkra.
-
Lépés 6
A paradicsomszószt és az aprított fenyőmagot keverjük össze, és kenjük a tésztacsíkokra. A tésztacsíkokat hajtsuk össze.
-
Lépés 7
Vágjuk vékony csíkokra, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen 190 °C-on kb. 10 percig süssük.
-
Lépés 8
Paprikapesztóval tálaljuk.
Fenyőmag helyett használhatunk diót is, a sült piros paprika ízéhez kiválóan passzol!