Leveles tészta kiflik gombás töltelékkel
- 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 28 kiflihez:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 200 g sonka
- 250 g gomba megtisztítva, apróra vágva
- 1 kis fej hagyma aprítva
- őrölt só és bors
- Kevés citromhéj reszelve
- Kevés szerecsendió őrölve
- 1 cs petrezselyemzöld aprítva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát kicsit pirítsuk át, adjuk hozzá a gombát és a sonkát, és pirítsuk tovább. Sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemzölddel és citromhéjjal fűszerezzük.
-
Lépés 3
Ha levet enged, öntsük le, és a masszát kicsit pürésítsük.
-
Lépés 4
A tésztát hosszában vágjuk kétfelé, és mindegyik tésztacsíkból vágjunk 7 - 7 háromszöget.
-
Lépés 5
Minden háromszögre tegyünk a sonkás-gombás masszából, és formázzunk szép kifliket.
-
Lépés 6
A kifliket helyezzünk sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen 12 - 15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Használhatunk többféle gombát: vargánya, szegfűgomba, champignon is kiváló fajta ehhez a recepthez!