
Zöldséges koszorú

Leveles tésztából készült, színes zöldségkoszorúnk az őszi zöldségeket, például a hagymát, a gombát és a paprikát egyesíti egy színes és ízletes étellé. A gyorsan és egyszerűen elkészíthető vegetáriánus leveles tészta koszorú remek fogás az őszi menüben és igazi figyelemfelkeltő a vacsoraasztalon.
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 koszorúhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 100 g krémsajt
- 150 g friss gomba szeletelve
- 200 g sárgarépa csíkokra vágva
- 50 g póréhagyma csíkokra vágva
- 150 g cukkini csíkokra vágva
- 2 db piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 3 ek. fekete szezámmag a szóráshoz
- frissen őrölt só és bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, megkenjük krémsajttal és a tetejére hagymát teszünk.
-
Lépés 3
A leveles tészta alsó harmadát felváltva rétegezzük a gombával, a sárgarépával, a póréhagymával, a cukkinivel és a paprikával. A zöldségeket sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük fel, mint egy rétest, majd kb. 4 cm-ként vágjuk be.
-
Lépés 5
A tésztát koszorú formába zárjuk, majd megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. A vágások között hurkapálcikával kissé lenyomjuk a tésztát.
-
Lépés 6
A koszorút az előmelegített sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tejfölből, dijoni mustárból és kaporból készült mártogatóssal tálaljuk.