Mini hot-dog

  • kb. 10 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 8 kiflihez:

Csomagold az uzsonnásdobozba és vidd magaddal bárhova! Finom választás, ha megéhezel két étkezés között! Mustárra, ketchuppal, majonézzel, Tabasco szósszal, salsa szósszal, tartármártással... Soroljuk még?

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben négy egyenlő részre vágjuk. Az így kaptt téglalapokat átlósan átvágjuk, így összesen 8 háromszöget kapunk.

  3. Lépés 3

    A háromszögek szélesebb oldalát kenjük meg egy-egy kiskanálnyi mustárral. A virsli darabokat tekerjük be egy-egy darabka bacon szalonnával és tegyük a mustáros tésztára. Tekerjük fel a tésztát kifli formába.

  4. Lépés 4

    A kiflik tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tipp

Mustár helyett használhatsz ketchupot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!