Leveles tészta kiflik mentával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 13 - 15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16 kiflihez:

A friss leveles tésztából készült kifliket mindenki szereti. Mutatunk egy, a megszokottól kicsit eltérő változatot lekvárral, mogyoróval és mentával. A friss tésztába csomagolt mentalevél különleges ízt ad ennek a desszertnek. A kiflik elkészítését a video lépésről lépésre megmutatja.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és hosszában vágjuk félbe, majd mindkét csíkból vágjunk 8 egyforma nagyságú háromszöget.

  3. Lépés 3

    A mogyorót serpenyőben néhány percig pirítsuk, majd dörzsöljük át konyharuhával, így a héja szépen leválik. Ezután aprítsuk a mogyorót.

  4. Lépés 4

    A tésztaháromszögekre tegyünk egy kevés lekvárt, szórjuk meg aprított mogyoróval és mindegyikre tegyünk egy mentalevelet.

  5. Lépés 5

    A háromszögeket tekerjük fel, formázzunk kifliket és tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük aranysárgára.

  7. Lépés 7

    A csokoládémázhoz a csokoládét olvasszuk fel, és a kész kifliket vékony csíkokkal húzzuk át.

Tipp

Csokimáz helyett használhatunk citrommázat is a kiflik tetejére. Cukrot keverjünk össze citromlével, és húzzunk ezzel is csíkokat a tetejére, majd várjunk, amíg megdermed a máz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!