Leveles tészta kiflik mentával

- 13 - 15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- lekvár ízlés szerint
- Néhány szem mogyoró
- friss menta
- 1 tojás a kenéshez
- 100 g csokoládé olvasztva

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és hosszában vágjuk félbe, majd mindkét csíkból vágjunk 8 egyforma nagyságú háromszöget.
-
Lépés 3
A mogyorót serpenyőben néhány percig pirítsuk, majd dörzsöljük át konyharuhával, így a héja szépen leválik. Ezután aprítsuk a mogyorót.
-
Lépés 4
A tésztaháromszögekre tegyünk egy kevés lekvárt, szórjuk meg aprított mogyoróval és mindegyikre tegyünk egy mentalevelet.
-
Lépés 5
A háromszögeket tekerjük fel, formázzunk kifliket és tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük aranysárgára.
-
Lépés 7
A csokoládémázhoz a csokoládét olvasszuk fel, és a kész kifliket vékony csíkokkal húzzuk át.
Csokimáz helyett használhatunk citrommázat is a kiflik tetejére. Cukrot keverjünk össze citromlével, és húzzunk ezzel is csíkokat a tetejére, majd várjunk, amíg megdermed a máz.