Töltött gombás táska

Töltött gombás táska

  • 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 30 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A főtt burgonyát hámozzuk meg és egy burgonyanyomón nyomjuk át.

  3. Lépés 3

    A gombát vajon pirítsuk meg.

  4. Lépés 4

    A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá az összevágott fokhagymát, az összenyomott burgonyát, fűszereket, petrezselymet és jól keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, vágjuk 8 x 8 cm nagyságú négyzetekre. 1 evőkanál tölteléket rakjunk a négyzetek közepére. A tészta széleit kenjük meg a felvert tojással, átlósan hajtsuk össze, és a széleit jól nyomkodjuk le.

  6. Lépés 6

    A táskákat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg a felvert tojással.

  7. Lépés 7

    A táskákat előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Használhatunk konzerv gombát is, amelyet már nem szükséges megpirítanunk, így gyorsabban elkészülhetünk.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!