Linzergolyós sült túrótorta
- 50 + 15 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 szeletes tortához:
- 1 cs Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- 1 cs Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 50 dkg túró
- 4 tojás
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 citrom héja reszelve
- 1 citrom leve
- 2 ek vanília aroma
- 20 dkg barna cukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Vágjuk őket kis kockákra. A csokoládés tésztából hagyjunk meg annyit, amennyiből kb. 6 csillagot kiszúrhatunk (a tészta kb. 1/5-öd része).
-
Lépés 3
A kockákból formázzunk golyókat.
-
Lépés 4
A golyókat felváltva helyezzük el egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába, kicsit lapítgassuk meg őket.
-
Lépés 5
A krémhez keverjük ki a margarint a cukorral, vaníliával, majd egyenként adagoljuk hozzá a tojások sárgáját is. Amikor már krémes a massza állaga, tegyük hozzá a túrót, és a citrom reszelt héját, valamint a levét is. A legvégén adjuk hozzá a tojás fehérjék kemény habját is. A krémet öntsük rá a golyókra, és egy kanál segítségével simítsuk el egyenletesre.
-
Lépés 6
A maradék csokoládés linzer tésztából szúrjunk ki 6 csillagot. De csak a sütés végén helyezzük rá a tortára.
-
Lépés 7
A tortát előmelegített sütőben, kb. 170°C-on sütőpapírral lefedve kb. 50 percig süssük. Ezt követően helyezzük rá a csokoládés csillagokat, majd visszarakva a sütőbe további 15-20 percig süssük.
-
Lépés 8
A tortát teljesen kihűtve vegyük ki a formából. Egy éles pengéjű késsel óvatosan vágjuk körbe, majd távolítsuk el a tortaforma peremét.
Porcukorral megszórva még frissen tálaljuk!
Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét!