Édes húsvéti bárány

Édes húsvéti bárány

vajas kelt tésztából
  • kb. 25 perc
  • 170°C
  • 150°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és késsel 13 azonos méretű négyzetet vágunk és 1 nagyobb téglalapot a bárány fejének és 2 kisebb téglalapot a bárány füleinek. (a videóban megmutatjuk, hogy lehet ezt a legegyszerűbben vágni)

  3. Lépés 3

    Mindegyik négyzetbe körülbelül 1 evőkanálnyi tölteléket tegyünk, majd formázzunk golyókat belőle. A téglalap alakú tésztára egy kicsivel több töltelék kerül, és azt is gyúrjuk golyóvá. A kis kisebb téglalapból formáljunk füleket.

  4. Lépés 4

    Helyezzük a golyókat a sütőpapírra egymás mellé a bárány testét formálva, két golyót tegyünk a lábaihoz, valamint a nagyobb és a két kisebb tésztadarabból formáljuk meg a bárány fejét.

  5. Lépés 5

    Kenjük be a tésztát egy kevés vajjal, majd hintsük meg dekorcukorral. A két szem mogyorót tegyük a bárány fejére, a szemek helyére, és kicsit nyomjuk bele a tésztába.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!