Lóhere levelek medvehagymával

Igazi szerencsehozók ezek a medvehagyma pesztóval készült lóhere levélkék. A friss pizzatésztának köszönhetően nagyon könnyen elkészíthető.

  • kb. 12 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 5 lóhere levélhez:

a pesztóhoz:

  • 50 g friss medvehagyma
  • 90 ml olívaolaj
  • 50 g mogyoró durvára aprítva
  • 50 g dió durvára aprítva
  • 100 g mozzarella reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A pesztóhoz minden hozzávalót egy botmixerrel pürésítünk.

  3. Lépés 3

    A tésztát közvetlenül a hűtőből kivesszük és a sütőpapírral együtt kitekerjük. A rövidebb oldaláról egy keskeny csíkot levágunk, ez lesz a lóhere szára.

  4. Lépés 4

    A tésztá egyenletesen megkenjük a medvehagymás pesztóval. Két oldalról kezdődően hosszában feltekerük, majd 15 egyforma nagyságú részre vágjuk.

  5. Lépés 5

    Egy sütőpapírral bélelt tepsiben hármassával egy virágot formázunk belőlük és hozzáillesztjük az 5 részre vágott szárakat.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A szezonnak és ízlésednek megfeleően a pesztó szabadon variálható például bazsalikommal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!