
Mákos Málnás Rétes

Különleges mákos rétes málnával a közepén. Fenséges desszert, ami pillanatok alatt elkészül és garantál a siker. Lepd meg vele szeretteidet.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 120 g
- 350 g mák őrölve
- 100 g cukor
- 3 ek. méz
- 1-2 ek. rum
- 250 ml tej
- 250 g málna
- vaj a kenéshez olvasztva
- porcukor a szóráshoz


Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mákot, cukrot, mézet és a tejet összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.
-
Lépés 3
1 réteslapot egy előkészített konyharuhára teszünk, megkenjük vajjal és 90°-kal elforgatva egy másik réteslapot ráteszünk (így a hajtásnál a szélek nem esnek egymásba).
-
Lépés 4
A mákos töltelék felét eloszlatjuk a tészta alsó harmadán, rászórunk 125 g málnát úgy, hogy a szélektől 3 cm szabadon maradjon. Az oldalsó széleket behajtjuk és a konyharuha segítségével az egészet, alulról kezdve feltekerjük. A maradék tésztával ugyanezt megismételjük.
-
Lépés 5
A réteseket az illesztéssel lefelé fordítva egy tepsibe tesszük és vajjal megkenjük.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A még meleg réteshez kiválóan passzol a vanília fagyi. A friss málna helyett használhatunk körtét vagy fagyasztott málnát is.