Mákos Málnás Rétes

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: 2 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mákot, cukrot, mézet és a tejet összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    1 réteslapot egy előkészített konyharuhára teszünk, megkenjük vajjal és 90°-kal elforgatva egy másik réteslapot ráteszünk (így a hajtásnál a szélek nem esnek egymásba).

  4. Lépés 4

    A mákos töltelék felét eloszlatjuk a tészta alsó harmadán, rászórunk 125 g málnát úgy, hogy a szélektől 3 cm szabadon maradjon. Az oldalsó széleket behajtjuk és a konyharuha segítségével az egészet, alulról kezdve feltekerjük. A maradék tésztával ugyanezt megismételjük.

  5. Lépés 5

    A réteseket az illesztéssel lefelé fordítva egy tepsibe tesszük és vajjal megkenjük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Tipp

A még meleg réteshez kiválóan passzol a vanília fagyi. A friss málna helyett használhatunk körtét vagy fagyasztott málnát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!