Málnás kókuszos kiflik

  • 11 - 15 perc
  • 220° C
  • 200° C
  • kb. 12 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A málnalekvárt összekeverjük a kókusszal.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy tepsibe helyezzük. A szélesebb oldalát 10 cm-nként bevágjuk. Az így kapott 4 téglalapot vágjuk át átlósan, hogy háromszögeket kapjunk.

  4. Lépés 4

    Egy teáskanállal tegyünk a masszából minden háromszög szélesebb végének közepére és tekerjük fel a csúcsokig kifli alakban.

  5. Lépés 5

    A kifliket kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg a barnacukorral.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 11-15 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ötlet: málnalekvár helyett más ízű lekvárt is használhatunk, mint például eper vagy sárgabarack.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!