Körtés

Mandulatorta leveles tésztából

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A porcukrot, darált mandulát és vaníliavelőt összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Az amarettot, vajat és tojásokat szintén összekeverjük és összedolgozzuk a mandulás keverékkel.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, lehúzzuk a fóliát és egy kivajazott formába tesszük. A lelógó széleket visszahajtjuk és a tészta alját egy villával megszurkáljuk.

  5. Lépés 5

    A mandulás masszát a tésztára töltjük és rárendezzük a körte szeleteket, végül megszúrjuk a mandulaforgáccsal.

  6. Lépés 6

    A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!