Sajttorta vaníliás kiflivel

  • 25 - 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc (plusz 4 óra hűlés)

Hozzávalók kb. 26∅ cm formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vaníliás kifli tészta 400 g
  • 150 g vaj morzsolva
  • 1 csipet
  • 700 g krémsajt
  • 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
  • 250 g cukor
  • 1 vaníliarúd kikaparva a velő
  • 5 lap zselatin
  • 300 g magas zsírtartamú tejföl
  • kevés porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 160°C- ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Kb. 100 g- ot vegyünk el a tésztából és ebből 12 db vaníliáskiflit formázunk. Helyezzük a vaníliáskifliket egy sütőpapírral borított sütőlapra. A maradék tésztát nagyobb darabokra tépjük és egy másik sütőlapra helyezzük. A sütő középső sínen 8 – 10 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztákat. A vaníliáskifliket még melegen megszórjuk porcukorral. A maradék tésztadarabokat hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztadarabokat szétmorzsoljuk. A tésztamorzsát vajjal és sóval jól összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és a vaníliakiflimasszát az aljára rakjuk. Jól nyomjuk össze, hogy összeálljon.

  5. Lépés 5

    A friss sajtot, citrom levét és héját, cukrot és a vaníliavelőt jól összedolgozzuk. A tejfölt egy edényben megmelegítjük, és a zselatint hozzáadjuk. Addig keverjük, míg a zselatin felolvad.

  6. Lépés 6

    A tejfölhöz adjuk a krémsajtot, jól átdolgozzuk és a masszát az alapra rakjuk.

  7. Lépés 7

    A sajttortát 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük és pihentetjük. Végül eltávolítjuk a tortaformát és a 12 db vaníliáskiflivel díszítjük.

Tipp

Az alaphoz használhatunk maradék kekszeket vagy régebbi vaníliáskiflit is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!