Mángoldos – mozzarellás babosrétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 rúd réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 300 g mángold az erezet eltávolítva, és csíkokra vágva
  • 300 g mozzarella apróra kockázva
  • 150 g fehér bab főtt, összetörve
  • 1 tojás sárgája
  • 1/8 l krémtejszín
  • 3 ek burgonyapüré pehely
  • 3 ek fehérbor - rizling
  • Néhány levél lestyán
  • Só, bors
  • vaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojás sárgáját, krémtejszínt, sót, borsot, bort és 3 ek burgonyapelyhet keverjük össze, a mángoldot, mozzarellát, babot és lestyánt is keverjük hozzá.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki, a masszát tegyük vajjal megkent tésztalapra, és tekerjük fel.

  4. Lépés 4

    A rétest kenjük meg vajjal, és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Tálaláskor kínáljunk hozzá egy pohár rizlinget!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!