Mángoldos – mozzarellás babosrétes
0 Bewertungen
- kb 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 300 g mángold az erezet eltávolítva, és csíkokra vágva
- 300 g mozzarella apróra kockázva
- 150 g fehér bab főtt, összetörve
- 1 tojás sárgája
- 1/8 l krémtejszín
- 3 ek burgonyapüré pehely
- 3 ek fehérbor - rizling
- Néhány levél lestyán
- Só, bors
- vaj
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojás sárgáját, krémtejszínt, sót, borsot, bort és 3 ek burgonyapelyhet keverjük össze, a mángoldot, mozzarellát, babot és lestyánt is keverjük hozzá.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki, a masszát tegyük vajjal megkent tésztalapra, és tekerjük fel.
-
Lépés 4
A rétest kenjük meg vajjal, és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Tálaláskor kínáljunk hozzá egy pohár rizlinget!