nugátkrémes csigák banánnal és csokis ropival

Nugátkrémes csigák

banánnal és csokis ropival
  • kb. 20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

nugátkrémes csigák banánnal és csokis ropival - hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a nugátkrémmel megkenjük, a tetején 2 cm csíkot üresen hagyva. A tésztát a hossza mentén feltekerjük, és körülbelül 3 cm széles szeletekre vágjuk.

  3. Lépés 3

    A csigákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  4. Lépés 4

    A banánokat egyenként a tányérokra tesszük, arcot formálunk az étcsokoládé pasztillákkal, illetve az olvasztott étcsokoládéba mártjuk a kis ropikat, és füleket formálunk a csigáknak. Minden banánra egy nugátkrémes csigát helyezünk. A csigákat a tányéron a maradék ropi és pl. bogyós gyümölcsök segítségével tovább díszíthetjük.

Tipp

Élesztős leveles tészta helyett használhatunk Tante Fanny friss leveles tésztát is. Igaz, kisebbek lesznek a csigák, de az ízük ugyanolyan finom lesz.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!