![nugátkrémes csigák banánnal és csokis ropival](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/04/bananenschnecken_web-700x800.jpg)
Nugátkrémes csigák
- kb. 20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 300 g nugátkrém vagy lekvár
- 6 banán félbe vágva
- étcsokoládé pasztilla vagy tortabevonó olvasztva
- 24 ropi
![Friss vajas élesztős leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/croissantteig_hu.png)
![nugátkrémes csigák banánnal és csokis ropival - hozzávalók](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/04/AS_suesse_Plunderschnecke_web-scaled-897x505.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a nugátkrémmel megkenjük, a tetején 2 cm csíkot üresen hagyva. A tésztát a hossza mentén feltekerjük, és körülbelül 3 cm széles szeletekre vágjuk.
-
Lépés 3
A csigákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 4
A banánokat egyenként a tányérokra tesszük, arcot formálunk az étcsokoládé pasztillákkal, illetve az olvasztott étcsokoládéba mártjuk a kis ropikat, és füleket formálunk a csigáknak. Minden banánra egy nugátkrémes csigát helyezünk. A csigákat a tányéron a maradék ropi és pl. bogyós gyümölcsök segítségével tovább díszíthetjük.
Élesztős leveles tészta helyett használhatunk Tante Fanny friss leveles tésztát is. Igaz, kisebbek lesznek a csigák, de az ízük ugyanolyan finom lesz.