nugátkrémes csigák banánnal és csokis ropival

Nugátkrémes csigák

banánnal és csokis ropival
  • kb. 20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

nugátkrémes csigák banánnal és csokis ropival - hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a nugátkrémmel megkenjük, a tetején 2 cm csíkot üresen hagyva. A tésztát a hossza mentén feltekerjük, és körülbelül 3 cm széles szeletekre vágjuk.

  3. Lépés 3

    A csigákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  4. Lépés 4

    A banánokat egyenként a tányérokra tesszük, arcot formálunk az étcsokoládé pasztillákkal, illetve az olvasztott étcsokoládéba mártjuk a kis ropikat, és füleket formálunk a csigáknak. Minden banánra egy nugátkrémes csigát helyezünk. A csigákat a tányéron a maradék ropi és pl. bogyós gyümölcsök segítségével tovább díszíthetjük.

Tipp

Élesztős leveles tészta helyett használhatunk Tante Fanny friss leveles tésztát is. Igaz, kisebbek lesznek a csigák, de az ízük ugyanolyan finom lesz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!