Marcipános és nugátos falatkák

- 5 - 6 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölybúzából készült linzertészta 400g
- 15 dkg fehér marcipánmassza
- 15 dkg nugát

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát vágjuk 4 egyforma rúdra, ezeket nyújtsuk ki kb. 25 cm hosszú és 6-7 cm széles téglalapra. (Kb. 4-5 mm vastagságú lesz a kinyújtott tészta)
-
Lépés 3
A nugátból és a marcipánból sodorjunk 2 - 2 db 25 cm hosszú rudat.
-
Lépés 4
A nugát- ill. marcipánrudakat helyezzük a kinyújtott tésztára, majd a tésztát a töltelékkel együtt tekerjük fel.
-
Lépés 5
Miután feltekertük, kicsit sodorjuk meg, majd úgy helyezzük, hogy a tészta illesztése legyen alul. A tésztarudakat szeleteljük háromszög alakú falatkákra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 170˚ C-on 5-6 perc alatt süssük készre.
Nugát helyett használhatunk étcsokoládét is!
Köszönjük Hadarik Rita receptjét.