Sonkás-gombás pizzagolyók

Sonkás-gombás pizzagolyók

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16 pizzagolyóhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • őrölt só és bors
  • kevés cukor
  • 1 konzerv gomba félbe vágva, lé nélkül
  • 100 g sonka kockára vágva
  • 70 g ementáli sajt reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paradicsomszószhoz: a paradicsomot, a fokhagymát, a fűszereket, a sót, a borsot és a cukrot egy magas falú edénybe tesszük, majd egy botmixerrel összepürésítjük. Ízlés szerint ízesítjük, majd állni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 3 csíkot vágunk úgy, hogy 16 egyforma négyszöget kapjunk.

  4. Lépés 4

    Helyezzünk mindegyik négyszögre egy kevés gombát, sonkát és sajtot, majd a tészta sarkainál összefogva formáljunk golyókat.

  5. Lépés 5

    A pizzagolyókat egy kör alakú sütőtepsibe a hajtással lefelé helyezzük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

  7. Lépés 7

    Mialatt sülnek a golyók, lassú lángon forraljuk fel a paradicsomszószt, majd tálaljuk a pizzagolyókat a mártással.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!