Marcipános – narancsos korongok

Marcipános – narancsos korongok

  • 15 - 20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 4 koronghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 50 g cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 ek méz
  • 1 kis rúd fahéj
  • 5 nagy narancs vagy vérnarancs hámozva, karikázva
  • 50 g marcipán
  • porcukor a szóráshoz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, felvert tojással kenjük meg, majd hajtsuk félbe. Kb. 9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 4 kört, és 10 percre tegyük hideg helyre.

  3. Lépés 3

    A narancsot hámozzuk meg, és vágjuk fel 3-4 mm-es karikákra.

  4. Lépés 4

    A mézet narancslével és fahéjjal főzzük fel, és kb. 1 percig hagyjuk főni.

  5. Lépés 5

    A marcipánt vágjuk 2 mm vastag szeletekre. A leveles tészta köröket rakjuk meg marcipánnal és 2 narancsszelettel, és locsoljuk meg a narancsos sziruppal.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

  7. Lépés 7

    A kész narancsos korongokat locsoljuk meg a narancssziruppal.

Tipp

Darabolt pisztáciával vagy szeletelt mandulával megszórva, melegen tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!