Pizzagolyók sütőtökös töltelékkel

  • 15-20 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 160 g sütőtök meghámozva, feldarabolva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 g tökmag aprítva
  • 1/2 tk. pikáns curry
  • 8 ek. napraforgóolaj
  • 1/2 tk. cukor
  • Só és bors őrölve
  • Tökmag a szóráshoz
  • 1 ek. liszt a kezek lisztezéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőtököt a hámozatlan fokhagymával egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt puhára pároljuk.

  3. Lépés 3

    A fokhagymát megtisztítjuk és a sütőtökkel és a maradék hozzávalókkal együtt pürét készítünk. Sóval, borssal ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A pizzatésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Hosszában háromfelé, széltében pedig ötfelé vágjuk, így 15 négyszöget kapunk.

  5. Lépés 5

    Mindegyik tésztadarabra teszünk egy tk. pürét. A tészta végeit összefogjuk és belisztezett kézzel labdákat formálunk belőle.

  6. Lépés 6

    A tésztalabdákat vízzel megkenjük és tökmagot szórunk a tetejére.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

A pizzalabdákat magaddal viheted a következő kirándulás alkalmával és elkészítheted különböző töltelékekkel is, például olívabogyóval, szárított paradicsommal vagy pesztóval.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!