Marhaszelet rétestésztában

Marhaszelet rétestésztában

  • kb. 10 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 4 szelet marhahús darabonként kb. 200 g
  • 4 mogyoróhagyma finomra vágva
  • 1 db nagy sárgarépa vékony csíkokra vágva és blansírozva
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 tk rozmaring aprítva
  • 1/8 l vörösborecet
  • Só és bors
  • Vaj a kenéséhez olvasztva
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A marhahús szeletek mindkét oldalát süssük át olajban kb. 1 percig, majd sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A mogyoróhagymát olajon süssük üvegesre, adjuk hozzá a kristálycukrot és a rozmaringot, és öntsük fel a vörösborecettel. Sóval és borssal ízesítsük, és főzzük össze.

  4. Lépés 4

    Hússzeletenként 1 réteslapot terítsünk a munkalapra, és vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A blansírozott és kihűlt sárgarépacsíkokat tegyük a réteslapok közepére, tegyük rá egy szelet húst, majd erre a hagymát.

  6. Lépés 6

    A rétestésztát hajtsuk a húsra, vajjal kenjük meg és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 10 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tálaljuk színes salátalevelekkel!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!