Medvehagymás túrós táska

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A medvehagymát vágjuk apróra. A tojást verjük fel, és keverjük a túróhoz, sóval és borssal ízesítsük, és adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát is.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, majd vágjuk fel egyenlő nagyságú négyzetekre.

  4. Lépés 4

    A túrós masszát kanállal halmozzuk a tésztanégyzetek közepére, majd a szemközti sarkokat hajtsuk egymásra.

  5. Lépés 5

    Az így elkészített táskákat tojássárgájával kenjük meg, majd szórjuk meg szezámmaggal.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben süssük szép aranysárgára. Jó étvágyat!

Tipp

A medvehagyma idénye március-áprilisban van, akkor keressük frissen a piacokon, zöldségeseknél.

A receptet Fekete Diána küldte be. Köszönjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!