lazacos karácsonyfák

Lazacos karácsonyfák

leveles tésztából

Ó szép fenyő, ó szép fenyő, oly finom minden falat… Lazacos karácsonyfák leveles tésztából krémsajttal, hát mi lehet ennél finomabb? Készítsd a karácsonyi villásreggelire, baráti találkozásra vagy finom uzsonnára, ezeket a karácsonyfákat mindenki szeretni fogja!

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 karácsonyfához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A hurkapálcikákat a recept elkészítésének ideje alatt áztassuk hideg vízbe, hogy sütés közben ne égjenek meg.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát a krémsajttal megkenjük, majd rátesszük a füstölt lazac szeleteket. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszában 12 azonos szélességű csíkra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokat a hurkapálcikákra tűzzük kígyó alakban úgy, hogy karácsonyfákat formázunk belőlük. A fenyőket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd a felvert tojással megkenjük, és az apróra vágott pisztáciával megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A lazacos karácsonyfákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Tálaljuk kapros mézes mustárral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!