Meggyes – gesztenyés rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 20 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gesztenyemasszát keverjük habosra a felvert tojással, a rummal és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjunk.

  3. Lépés 3

    A gesztenyekrémet dolgozzuk össze a meggyel.

  4. Lépés 4

    A rétestésztát szedjük lapjaira (egy-egy rúd réteshez három lapot használjunk)

  5. Lépés 5

    Az első lapot nedves konyharuhára borítsuk, és ecset segítségével olvasztott vajjal kenjük meg. Borítsuk rá a második lapot, azt is vajazzuk meg, majd a harmadik lap vajazása következik. A szélére egy csíkban kenjünk a töltelék felét, és csavarjuk fel.

  6. Lépés 6

    Tegyük kikent sütőlemezre.

  7. Lépés 7

    A másik rudat ugyanígy készítsük el.

  8. Lépés 8

    Tetejüket ugyancsak olvasztott vajjal kenjük meg, és előmelegített, forró sütőben süssük pirosra.

  9. Lépés 9

    Még melegen szeleteljük fel, és kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Ha nincs éppen 2 evőkanál rumunk, használhatunk a recepthez 1 teáskanál rumaromát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!