Marcipános rétes stanglik

Marcipános rétes stanglik

  • kb. 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 12 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 200 g aszalt datolya félbevágva, vagy aszalt füge, sárgabarack..
  • 200 g marcipán durvára reszelve
  • 1 narancs héja reszelve
  • 1 tk gyömbér frissen őrölve
  • 100 g mogyoró aprítva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A datolyát, marcipánt, reszelt narancshéjat és a gyömbért keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A réteslapokat hosszában felezzük el, egyenként kenjük meg tojással, kenjük rá a masszát, majd szorosan tekerjük fel.

  4. Lépés 4

    A stanglikat kenjük meg tojással, aprított mogyoróval szórjuk meg és előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tálaljuk a marcipános stanglit finom mézes krémmel. Ehhez nem kell mást tennünk, mint 250 ml mascarponét 2 evőkanál mézzel simára keverni.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!