![Marcipános rétes stanglik](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/Filoteigstangerl_mit_Marzipan_web-700x800.jpg)
Marcipános rétes stanglik
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 12 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 200 g aszalt datolya félbevágva, vagy aszalt füge, sárgabarack..
- 200 g marcipán durvára reszelve
- 1 narancs héja reszelve
- 1 tk gyömbér frissen őrölve
- 100 g mogyoró aprítva
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
![Nyújtott rétestészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/01/huzott_retesteszta_tante_fanny.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A datolyát, marcipánt, reszelt narancshéjat és a gyömbért keverjük össze.
-
Lépés 3
A réteslapokat hosszában felezzük el, egyenként kenjük meg tojással, kenjük rá a masszát, majd szorosan tekerjük fel.
-
Lépés 4
A stanglikat kenjük meg tojással, aprított mogyoróval szórjuk meg és előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Tálaljuk a marcipános stanglit finom mézes krémmel. Ehhez nem kell mást tennünk, mint 250 ml mascarponét 2 evőkanál mézzel simára keverni.