Suszterrétes

Suszterrétes

  • kb. 35 perc
  • 160 °C
  • 140 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 18 cm átmérőjű tűzálló tálhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szélesmetéltet sós vízben félig főzzük meg és alaposan csepegtessük le.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a túrót keverjük össze a tojássárgájával, vaníliáscukorral, mazsolával, citromhéjjal és kristálycukorral.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjét keményre verjük fel, és a főtt tésztával együtt adjuk a túrós masszához.

  5. Lépés 5

    Egy kizsírozott tűzálló tálat vagy sütőformát szórjunk meg zsemlemorzsával, és fektessünk bele 4 réteslapot úgy, hogy a tésztaszélek kilógjanak a formából. A lapok közé kenjünk olvasztott vajat.

  6. Lépés 6

    A túrótölteléket helyezzünk a tésztára, a széleket hajtsuk rá és igazítsuk tetszése szerint.

  7. Lépés 7

    A rétest előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük, amíg aranysárgára nem lesz. Porcukorral szórjuk meg és még forrón tálaljuk.

Tipp

Akár főételként is tálalhatjuk egy leves után, nagyon kiadós, finom fogás.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!