Meggyes-joghurtos sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • kb. 30 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 25 dkg meggy magozva, turmixolva darabosra
  • 20 dkg joghurt
  • 3 dkg porcukor
  • 35 dkg tejszín
  • 5 dkg zselé olvasztva
  • 2 cl citromlé
  • 10 db meggy a díszítéshez magozva
  • 2 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tepsire, és vágjunk belőle egy őzgerinc forma szélességének megfelelő csíkot.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük szép világosra, majd tegyük félre hűlni.

  4. Lépés 4

    A 25 dkg meggyet turmixoljunk darabosra.

  5. Lépés 5

    Keverjük hozzá a natúr joghurtot, 3 dkg porcukrot, a habbá vert tejszínt, az olvasztott zselét és a citromlét.

  6. Lépés 6

    Egy őzgerinc formát béleljünk ki folpackkal, majd öntsük bele a joghurtos krémet.

  7. Lépés 7

    A krém tetejére helyezzük az előzőleg megsütött tésztalapot, és az egészet tegyük kb. 2 órára hűtőbe, hogy megdermedjen.

  8. Lépés 8

    A megdermedt süteményt fordítsuk ki a formából, a folpackot húzzuk le róla, majd díszítsük meggydarabokkal és csokoládéforgáccsal.

Tipp

A maradék tésztából szaggassunk kekszeket, süssük világosra, és lekvárral ragasszuk össze.

A receptet Zsók Gézáné, Éva küldte be. Köszönjük szépen a kreatív receptet

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!