Meggyes-joghurtos sütemény
- kb. 10 perc
- 175 °C
- 155 °C
- kb. 30 perc + 2 óra hűtés
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 25 dkg meggy magozva, turmixolva darabosra
- 20 dkg joghurt
- 3 dkg porcukor
- 35 dkg tejszín
- 5 dkg zselé olvasztva
- 2 cl citromlé
- 10 db meggy a díszítéshez magozva
- 2 dkg étcsokoládé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tepsire, és vágjunk belőle egy őzgerinc forma szélességének megfelelő csíkot.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük szép világosra, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 4
A 25 dkg meggyet turmixoljunk darabosra.
-
Lépés 5
Keverjük hozzá a natúr joghurtot, 3 dkg porcukrot, a habbá vert tejszínt, az olvasztott zselét és a citromlét.
-
Lépés 6
Egy őzgerinc formát béleljünk ki folpackkal, majd öntsük bele a joghurtos krémet.
-
Lépés 7
A krém tetejére helyezzük az előzőleg megsütött tésztalapot, és az egészet tegyük kb. 2 órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
-
Lépés 8
A megdermedt süteményt fordítsuk ki a formából, a folpackot húzzuk le róla, majd díszítsük meggydarabokkal és csokoládéforgáccsal.
A maradék tésztából szaggassunk kekszeket, süssük világosra, és lekvárral ragasszuk össze.
A receptet Zsók Gézáné, Éva küldte be. Köszönjük szépen a kreatív receptet